Xbox FAQ
Föra over ISO


Först och främst måste man koppla xboxen i nätverk, när det är avklarat och man har koll på vad man har för IP-adress till xboxen så kan man installera något av följande program:
 • xISO xFER (2.02)
 • Quix (1.0)
 • ZXBTools (1.6b)
 • Craxtion
 • Suxx

  Själv föredrar jag xISO xFER, därför att det är det enklaste programmet.
  Väl installerat och startat är det bara att klicka på knappen "Load xISO" och leta fram filen i fråga. Sen skriver man in sin xbox ip-adress och ändrar lösenord om det inte är standard "xbox" (i Evolution-X kan man inte byta användarnamn)
  Det är nästan standard att man har sina spel i "F:\GAMES", men det vet du förhoppningsvis själv om du har ändrat i dina menyfiler i din dashboard.
  Nu är det bara att starta xboxen och låta den stå i en dashboard eller annat program med FTP-server igång (Evolution-X, Avalaunche, XboxMediaCenter, Unleash-X, DVD2Xbox).
  xISO xFER kommer nu att visa vad som kommer att stå i menyn som namn (om du laddat in en xISO) om du inte tycker att namnet är bra kan du kryssa i bocken vid "Rename XBE" när allt ser bra ut klickar du på knappen "FTP xFER"
  Då kommer den att föreslå ett katalognamn med samma namn som XBE filen. klicka "OK" när du är nöjd. sen är det bara att vänta på att det skall bli klart :)

  OM det skulle stå nått med Language nere i vänstra hörnet har du antingen misslyckats med installationen av programmet eller så har du misslyckats med skapandet av din genväg.
  En korrekt installation har minst filerna: xFER202.exe, settings.ini, language.ini i samma katalog.

  Om det skulle stanna och stå "Disconnected" nere i vänsta hörnet är det bara att klicka på "Abort" och börja om från början :(

  När det är klart är det bara att starta om Xboxen så kommer spelet att listas i menyn och sen det är bara att köra på :)


  xISO xFER har även ett Batch läge där man kan ladda över flera xISO filer på en gång, detta är dessvärre lite buggigt men är en bra funktion. Om man använder den skall man tänka på att välja "save batch" innan man börjar (det kommer garanterat att hänga sig innan det är klart). när det hart hängt sig laddar du bara in ditt save och tar bort dom som redan kommit över och sparar igen innan du startar nästa batchtransfer :)

  De andra programmen:

 • Quix är fint grafiskt men ganska komplicerat att arbeta med, har andra bra kvaliteer
 • ZBXtool är igentligen för att skapa Multigame xISOS
 • Craxtion (har jag aldrig provat)
 • Suxx skall kunna föra över direkt från RAR filerna "On-the-fly" men funkar tyvärr sällan